Kött

Gris skinka innanlår rå

Gris skinka är en typ av kött som kan tillagas och ätas. Det är ett magert och mört kött som är rikt på protein och många andra näringsämnen. På livsmedelsdata.se kan du ta del av information om gris skinkas innehåll av energi, fett, protein, mineraler och vitaminer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)100Energi
Energi (kj)420
Protein (g)20.8Makronutrienter
Fett totalt (g)1.8
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)6Mineraler
Järn (mg)1.4
Fosfor (mg)175
Selen (µg)12
Zink (mg)1.7
Magnesium (mg)27
Folat (µg)3
Jod (µg)0
Kalium (mg)373
Natrium (mg)66
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.54
Vitamin B12 (µg)0.76
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.57
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.83
Riboflavin (mg)0.25
Niacin (mg)8.54
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.35
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.7
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)50
Vatten (g)76.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen