Kött

Kalv filé rå

Kalvfilé är ett livsmedel som består av magert, blandat kött från en kalv. Det är ett mycket populärt kött som är magert och lätt att tillaga. Kalvfilé är ett näringsrikt livsmedel som innehåller en mängd näringsämnen som kolhydrater, fett, protein och vitaminer. Det är därför ett utmärkt val för många måltider.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)105Energi
Energi (kj)440
Protein (g)20Makronutrienter
Fett totalt (g)2.7
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)5Mineraler
Järn (mg)1.7
Fosfor (mg)205
Selen (µg)6
Zink (mg)3.4
Magnesium (mg)20
Folat (µg)5
Jod (µg)3.7
Kalium (mg)370
Natrium (mg)55
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)29.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.4
Vitamin B12 (µg)1.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)29
Betakaroten/β-Karoten (µg)4
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)6
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.67
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)71
Vatten (g)76.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen