Kött

Kebabkött frysvara

Kebabkött är ett livsmedel som ofta finns frysvara. Det är en blandning av olika köttsorter som malts och formas till runda bitar. Kebabköttet innehåller ett antal näringsämnen och kan vara ett bra tillskott i många maträtter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)248Energi
Energi (kj)1038
Protein (g)14.3Makronutrienter
Fett totalt (g)18.61
Kolhydrater, tillg. (g)6.2
Kalcium (mg)21Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)143
Selen (µg)5
Zink (mg)3
Magnesium (mg)15
Folat (µg)5.2
Jod (µg)2
Kalium (mg)220
Natrium (mg)721
Salt, NaCl (g)1.8
Vitamin A (RE/µg)30.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)0.9
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.15
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)3.9
Retinol (µg)19.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)63
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)2.84
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.5
Sockerarter tot. (g)0.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.4
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)8.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)4.6
Stearinsyra C18:0 (g)2.7
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)8.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.8
Oljesyra C18:1 (g)7.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)63.4
Vatten (g)58.5
Alkohol (g)0
Aska (g)2.4
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen