Kött

Nöt el. gris kött stekt

En typ av kött som är vanligt förekommande i svensk matlagning är stekt nöt- eller griskött. Det är en heltäckande köttprodukt som innehåller ett flertal väsentliga näringsämnen som kroppen behöver. På sidan hittar du information om näringsämnena som finns i detta kött och hur de bidrar till en hälsosam och balanserad kost.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)175Energi
Energi (kj)730
Protein (g)23.5Makronutrienter
Fett totalt (g)8.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)9Mineraler
Järn (mg)1.9
Fosfor (mg)214
Selen (µg)11
Zink (mg)3.5
Magnesium (mg)28
Folat (µg)3.9
Jod (µg)14.7
Kalium (mg)277
Natrium (mg)182
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)10.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.27
Vitamin B12 (µg)0.71
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.4
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)9
Tiamin (mg)0.5
Riboflavin (mg)0.24
Niacin (mg)7.57
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.89
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2.2
Stearinsyra C18:0 (g)1.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)3.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.7
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)67.6
Vatten (g)66
Alkohol (g)0
Aska (g)1.5
Avfall (skal, etc)(%)16.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen