Kött
Rimmat sidfläsk panerat stekt
Rimmat sidfläsk är en maträtt som ofta steks efter att ha panerats. Det är ett livsmedel som innehåller en mängd olika näringsämnen som är viktiga för att upprätthålla en hälsosam kost. För att få tillgång till information om exakt vilka näringsämnen som finns i detta livsmedel kan du besöka Livsmedelsdatas hemsida.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 372 | Energi |
Energi (kj) | 1555 | |
Protein (g) | 14.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 31.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 7.8 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 245 | |
Selen (µg) | 9.7 | |
Zink (mg) | 3.9 | |
Magnesium (mg) | 23 | |
Folat (µg) | 13 | |
Jod (µg) | 69.2 | |
Kalium (mg) | 177 | |
Natrium (mg) | 1811 | |
Salt, NaCl (g) | 4.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 51.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.16 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.44 | |
Vitamin C (mg) | 0.1 | |
Vitamin D (µg) | 1.07 | |
Vitamin E (mg) | 2.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 50.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 14 | |
Tiamin (mg) | 0.3 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 2.51 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.17 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 11.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 6.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 3.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 14.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.8 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 13.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 4.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 3.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.7 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.7 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 1 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 80.2 | |
Vatten (g) | 40.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 5.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0.8 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket