Kött
Vildsvin kött rå
Vildsvinkött är ett livsmedel som har många näringsämnen. Det innehåller järn, fett, protein och vitaminer som är avgörande för en hälsosam kost. Det är ett kött som är magert och har höga halter av essentiella aminosyror. Det är ett kött med en distinkt smak och en mörkare färg än t.ex. nötkött.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 107 | Energi |
Energi (kj) | 448 | |
Protein (g) | 23 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 4 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.8 | |
Fosfor (mg) | 220 | |
Selen (µg) | 13 | |
Zink (mg) | 2.7 | |
Magnesium (mg) | 26 | |
Folat (µg) | 1.6 | |
Jod (µg) | 2.6 | |
Kalium (mg) | 367 | |
Natrium (mg) | 66 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 2.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.54 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.35 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0.1 | |
Retinol (µg) | 2.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 1.48 | |
Riboflavin (mg) | 0.39 | |
Niacin (mg) | 6.63 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10.8 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 65 | |
Vatten (g) | 74.4 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket