Kött

Vildsvin kött rå

Vildsvinkött är ett livsmedel som har många näringsämnen. Det innehåller järn, fett, protein och vitaminer som är avgörande för en hälsosam kost. Det är ett kött som är magert och har höga halter av essentiella aminosyror. Det är ett kött med en distinkt smak och en mörkare färg än t.ex. nötkött.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)107Energi
Energi (kj)448
Protein (g)23Makronutrienter
Fett totalt (g)1.5
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)1.8
Fosfor (mg)220
Selen (µg)13
Zink (mg)2.7
Magnesium (mg)26
Folat (µg)1.6
Jod (µg)2.6
Kalium (mg)367
Natrium (mg)66
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)2.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.54
Vitamin B12 (µg)1.35
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0.1
Retinol (µg)2.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)1.48
Riboflavin (mg)0.39
Niacin (mg)6.63
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.8
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65
Vatten (g)74.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen