Kött

Vildsvin stek rå

Vildsvinskött är en populär maträtt som ofta används i köket. Det är ett mörkt kött som är rikt på proteiner, fett, mineraler och vitaminer. Det är en bra källa till näringsämnen som koppar, järn, magnesium, zink och vitamin B12. När det steks rå kan det bli lite tuggmotstånd och ett lågt energiinnehåll, vilket gör det till ett bra alternativ för personer som vill hålla kalorierna låga.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)105Energi
Energi (kj)439
Protein (g)23Makronutrienter
Fett totalt (g)1.3
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)2.4
Fosfor (mg)230
Selen (µg)13.9
Zink (mg)2.5
Magnesium (mg)27
Folat (µg)0.8
Jod (µg)2.8
Kalium (mg)380
Natrium (mg)65
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)2.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.59
Vitamin B12 (µg)1.33
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)2.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)1.64
Riboflavin (mg)0.46
Niacin (mg)7.19
Niacinekvivalenter (NE/mg)11.4
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)69.9
Vatten (g)74.7
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen