Kött
Vildsvin stek rå
Vildsvinskött är en populär maträtt som ofta används i köket. Det är ett mörkt kött som är rikt på proteiner, fett, mineraler och vitaminer. Det är en bra källa till näringsämnen som koppar, järn, magnesium, zink och vitamin B12. När det steks rå kan det bli lite tuggmotstånd och ett lågt energiinnehåll, vilket gör det till ett bra alternativ för personer som vill hålla kalorierna låga.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 105 | Energi |
Energi (kj) | 439 | |
Protein (g) | 23 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 4 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.4 | |
Fosfor (mg) | 230 | |
Selen (µg) | 13.9 | |
Zink (mg) | 2.5 | |
Magnesium (mg) | 27 | |
Folat (µg) | 0.8 | |
Jod (µg) | 2.8 | |
Kalium (mg) | 380 | |
Natrium (mg) | 65 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 2.3 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.59 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.33 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0.6 | |
Vitamin K (µg) | 0.4 | |
Retinol (µg) | 2.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 1.64 | |
Riboflavin (mg) | 0.46 | |
Niacin (mg) | 7.19 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 11.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 69.9 | |
Vatten (g) | 74.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket