Korv
Korv kycklingkorv
En korv som innehåller kyckling är ett populärt livsmedel som hittas i många kök. Den är särskilt välkänd för sin höga näringstäthet och för sina många olika smaker. Denna korv består av en blandning av kycklingfågel, kryddor, vegetabiliska oljor och andra ingredienser. Näringsinnehållet kan skilja sig mellan olika produkter, men oftast innehåller den ett högt proteininnehåll och är låg på kalorier.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 197 | Energi |
Energi (kj) | 826 | |
Protein (g) | 9.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 13.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 9.6 | |
Kalcium (mg) | 34 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 170 | |
Selen (µg) | 4.2 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 12 | |
Folat (µg) | 4.7 | |
Jod (µg) | 35.4 | |
Kalium (mg) | 250 | |
Natrium (mg) | 730 | |
Salt, NaCl (g) | 1.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 179.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.11 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.25 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.46 | |
Vitamin E (mg) | 3.1 | |
Vitamin K (µg) | 44 | |
Retinol (µg) | 176 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 45 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 3.66 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.4 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 1.2 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 4.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.8 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.8 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.2 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.2 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 63.5 | |
Vatten (g) | 64.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 1 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket