Kyckling, fågel

Kyckling och fågel är vanliga proteinkällor i många kostplaner och erbjuder många hälsofördelar.

Näringsinnehåll

Kyckling och fågel är rika på protein och innehåller även vitamin B3 och B6, selen och fosfor. Kycklingbröst är vanligtvis lägre i fett än andra delar av kycklingen. Men det är också viktigt att notera att fågeln kan vara hög i kolesterolet om det inte tillagas på rätt sätt.

Kosthållning

Det är viktigt att välja kyckling och fågel som är fria från tillsatser och konserveringsmedel. Det är också bra att välja ekologiskt odlade fåglar eftersom det kan innebära att de har fått en bättre livsmiljö och kost.

Det är också viktigt att variera sina proteinkällor och inte förlita sig endast på kyckling och fågel. Det är också bra att använda olika metoder för att tillaga kyckling och fågel, som grillning eller ångning, för att undvika att lägga till onödigt fett.

För att hålla kolesterolet nere är det också viktigt att skära bort det mesta av fettet och skinnet. Grilla eller ånga kycklingen istället för att steka, det minskar mängden fett som används och håller maten mer hälsosam.

Livsmedel i den här kategorin

Tillbaka till toppen