Potatis

Potatis färsk kokt m. salt

Potatis är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen som kolhydrater, mineraler och vitaminer. När den är färsk kokt med salt är den en god källa till protein, järn, kalium och magnesium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)71Energi
Energi (kj)296
Protein (g)1.4Makronutrienter
Fett totalt (g)0.1
Kolhydrater, tillg. (g)14.8
Kalcium (mg)4Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)37
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)19
Folat (µg)32
Jod (µg)2.4
Kalium (mg)320
Natrium (mg)43
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)2.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.13
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)19
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)0.2
Vitamin K (µg)1.7
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)27
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)1.09
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.3
Sockerarter tot. (g)3Sockerarter
Monosackarider (g)1.9
Disackarider (g)1.1
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)80.9
Alkohol (g)0
Aska (g)0.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen