Rätter

Ajvar relish

Ajvar relish är en populär röra som är en av de mest kända specialiteterna från Balkanregionen. Den är vanligtvis gjord av paprika, auberginer, vitlök, olivolja och salt. Den har en unik smak som ofta beskrivs som mustig eller kryddig. Ajvar relish kan användas som en dip eller som en ingrediens i olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)70Energi
Energi (kj)294
Protein (g)1.2Makronutrienter
Fett totalt (g)3.52
Kolhydrater, tillg. (g)6.9
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)27
Selen (µg)0.3
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)12
Folat (µg)51.7
Jod (µg)8
Kalium (mg)228
Natrium (mg)493
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)211Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.59
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)60.7
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)5.4
Vitamin K (µg)6.3
Retinol (µg)4
Betakaroten/β-Karoten (µg)1900
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.2
Niacin (mg)1.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.4
Sockerarter tot. (g)7.6Sockerarter
Monosackarider (g)5
Disackarider (g)2.6
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.6
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)83.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)5
Fritt socker (g)5

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen