Rätter

Fiskgratäng m. dillsås

En maträtt som innehåller fisk i gratängform och serveras med en dillsås. Såsen är smaksatt med dill och kan även göras med majonnäs, grädde eller andra ingredienser för att skapa en unik smakupplevelse. Fiskgratängen tillagas ofta i ugnen och kan varieras med olika sorters fisk, ost och grönsaker. Det är en nyttig maträtt som innehåller många näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)159Energi
Energi (kj)666
Protein (g)10.5Makronutrienter
Fett totalt (g)10.79
Kolhydrater, tillg. (g)5
Kalcium (mg)88Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)159
Selen (µg)12.8
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)21
Folat (µg)11
Jod (µg)0
Kalium (mg)273
Natrium (mg)295
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)138.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.73
Vitamin C (mg)3.7
Vitamin D (µg)1.17
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)71.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)709
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)1.24
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.25
Sockerarter tot. (g)3.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.3
Disackarider (g)3
Summa mättade fettsyror (g)4.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.5
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.7
Palmitinsyra C16:0 (g)2.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.8
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)44.4
Vatten (g)72
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)12.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen