Rätter

Gratäng m. grönsaker rotfrukter veg.

Gratäng med grönsaker och rotfrukter är en vegetarisk rätt som innehåller en mängd näringsämnen. Den innehåller ett brett utbud av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fytokemikalier som är viktiga för en hälsosam kost. På Livsmedelsdatas hemsida kan du läsa mer om näringsämnena som finns i denna vegetariska gratäng.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)94Energi
Energi (kj)392
Protein (g)3.7Makronutrienter
Fett totalt (g)4.45
Kolhydrater, tillg. (g)8.8
Kalcium (mg)75Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)76
Selen (µg)1
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)15
Folat (µg)17.7
Jod (µg)0
Kalium (mg)184
Natrium (mg)180
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)121.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0.2
Vitamin C (mg)9
Vitamin D (µg)0.24
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)34.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)896
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)0.55
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.29
Sockerarter tot. (g)3Sockerarter
Monosackarider (g)0.9
Disackarider (g)2.1
Summa mättade fettsyror (g)2.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.3
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)11.2
Vatten (g)80.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.1
Avfall (skal, etc)(%)2.6
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen