Rätter

Leverpalt

Leverpalt är en rätt som består av lever, lök, potatis och kryddor. Det är en traditionell maträtt som är välkänd i Sverige och många andra länder. Den är enkel att tillaga, lättillgänglig och är en utmärkt källa till näringsämnen som protein, järn och kalium.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)225Energi
Energi (kj)941
Protein (g)9.9Makronutrienter
Fett totalt (g)9.9
Kolhydrater, tillg. (g)22.8
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)3.8
Fosfor (mg)141
Selen (µg)18
Zink (mg)3.3
Magnesium (mg)20
Folat (µg)114
Jod (µg)0
Kalium (mg)245
Natrium (mg)390
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)4900.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.31
Vitamin B12 (µg)31
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.3
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4900
Betakaroten/β-Karoten (µg)11
Tiamin (mg)0.23
Riboflavin (mg)0.64
Niacin (mg)3.7
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.52
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)2.3
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)2.8
Summa fleromättade fettsyror (g)1.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)48
Vatten (g)53
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen