Rätter
Majonnäs fett 80%
Majonnäs är en populär sås som används som smaksättning och som förekommer i många olika typer av maträtter. Den innehåller ofta en hög andel fett, som uppgår till 80 procent. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man konsumerar majonnäs, som kalorier, näringsämnen och fettinnehåll.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 666 | Energi |
Energi (kj) | 2786 | |
Protein (g) | 1.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 72.4 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 5 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 29 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 2 | |
Folat (µg) | 2.8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 37 | |
Natrium (mg) | 437 | |
Salt, NaCl (g) | 1.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 18.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.33 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.21 | |
Vitamin E (mg) | 19.3 | |
Vitamin K (µg) | 74.2 | |
Retinol (µg) | 17.3 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 20 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.04 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.3 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 1.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.4 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 43.7 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 42.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 20.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 13.7 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 6.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 6.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 40.3 | |
Vatten (g) | 20.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 2 | |
Fritt socker (g) | 2 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket