Rätter

Majonnäs fett 80%

Majonnäs är en populär sås som används som smaksättning och som förekommer i många olika typer av maträtter. Den innehåller ofta en hög andel fett, som uppgår till 80 procent. Det finns flera faktorer att ta hänsyn till när man konsumerar majonnäs, som kalorier, näringsämnen och fettinnehåll.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)666Energi
Energi (kj)2786
Protein (g)1.3Makronutrienter
Fett totalt (g)72.4
Kolhydrater, tillg. (g)5
Kalcium (mg)8Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)29
Selen (µg)0
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)2
Folat (µg)2.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)37
Natrium (mg)437
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)18.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)0.33
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.21
Vitamin E (mg)19.3
Vitamin K (µg)74.2
Retinol (µg)17.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)20
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.04
Niacin (mg)0
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.3
Sockerarter tot. (g)1.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)1.5
Summa mättade fettsyror (g)5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)3.4
Stearinsyra C18:0 (g)1
Arakidinsyra C20:0 (g)0.4
Summa enkelomättade fettsyror (g)43.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)42.4
Summa fleromättade fettsyror (g)20.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)13.7
Linolensyra C18:3 (g)6.5
Arakidonsyra C20:4 (g)6.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)40.3
Vatten (g)20.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen