Rätter

Mannagrynskaka mannagrynspudding

Mannagrynskaka och mannagrynspudding är båda ett av Sveriges mest populära och klassiska bakverk. De är gjorda av mjöl, socker och mjölk och smaksätts vanligtvis med kanel, vanilj eller kardemumma. Båda är en god och näringsrik maträtt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)104Energi
Energi (kj)435
Protein (g)4.9Makronutrienter
Fett totalt (g)2.37
Kolhydrater, tillg. (g)15.3
Kalcium (mg)112Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)113
Selen (µg)3.3
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)13
Folat (µg)10.7
Jod (µg)61.4
Kalium (mg)176
Natrium (mg)396
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)32.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)0.54
Vitamin C (mg)0.6
Vitamin D (µg)0.96
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)31.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)11
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)0.14
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.24
Sockerarter tot. (g)9.4Sockerarter
Monosackarider (g)2.3
Disackarider (g)7
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)33.7
Vatten (g)75.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)1
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen