Rätter
Nässlor stuvade
Nässlor är ett livsmedel som är fullt av näringsämnen. Det är ett gott och hälsosamt alternativ som kan stuvas och serveras som en delikat måltid. Nässlor är rika på viktiga näringsämnen som proteiner, vitaminer och mineraler. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/raetter/ kan du lära dig mer om näringsämnen i nässlor stuvade.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 66 | Energi |
Energi (kj) | 280 | |
Protein (g) | 4.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.14 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 2.3 | |
Kalcium (mg) | 249 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.3 | |
Fosfor (mg) | 89 | |
Selen (µg) | 0.4 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 27 | |
Folat (µg) | 42.4 | |
Jod (µg) | 7.2 | |
Kalium (mg) | 115 | |
Natrium (mg) | 50 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 217.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.04 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.1 | |
Vitamin C (mg) | 3.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.11 | |
Vitamin E (mg) | 3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 30.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2242 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0.1 | |
Niacin (mg) | 0.33 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.08 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.9 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.3 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.2 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.4 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 10.4 | |
Vatten (g) | 86 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket