Rätter
Paj m. fetaost sötpotatis veg.
Paj är en populär typ av maträtt som kan bestå av en mängd olika ingredienser. Denna vegetariska paj är gjord med fyllning av fetaost och sötpotatis. Det är en mångsidig rätt som passar lika bra till en festlig middag som till en vardagsmåltid.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 255 | Energi |
Energi (kj) | 1066 | |
Protein (g) | 7.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 19.8 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 11.2 | |
Kalcium (mg) | 89 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 139 | |
Selen (µg) | 4.1 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 14.2 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 275 | |
Natrium (mg) | 338 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 297.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.39 | |
Vitamin C (mg) | 0.8 | |
Vitamin D (µg) | 0.79 | |
Vitamin E (mg) | 1.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 166.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 1579 | |
Tiamin (mg) | 0.05 | |
Riboflavin (mg) | 0.15 | |
Niacin (mg) | 0.55 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 2.28 | |
Sockerarter tot. (g) | 5.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3.6 | |
Disackarider (g) | 1.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 10.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 1.2 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.5 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 5.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5.8 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 78.3 | |
Vatten (g) | 58.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 7.8 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket