Rätter
Pannbiff älg stekt
Pannbiff är en populär maträtt som är gjord av färsk älgkött. Maten steks i en stekpanna för att ge den en krispig yta och en saftig känsla inuti. För att få ut det mesta av smak och näringsvärde är det viktigt att hålla en lagom stekningstid. På sidan Livsmedelsdata finns det mer information om näringsämnen som finns i en pannbiff älg stekt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 113 | Energi |
Energi (kj) | 475 | |
Protein (g) | 17.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 2.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.1 | |
Kalcium (mg) | 31 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.4 | |
Fosfor (mg) | 171 | |
Selen (µg) | 7.5 | |
Zink (mg) | 5.1 | |
Magnesium (mg) | 21 | |
Folat (µg) | 9.9 | |
Jod (µg) | 83.3 | |
Kalium (mg) | 227 | |
Natrium (mg) | 686 | |
Salt, NaCl (g) | 1.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 27.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.91 | |
Vitamin C (mg) | 0.2 | |
Vitamin D (µg) | 0.41 | |
Vitamin E (mg) | 1.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 26.9 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 2 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.25 | |
Niacin (mg) | 3.47 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 6.87 | |
Sockerarter tot. (g) | 1.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.2 | |
Disackarider (g) | 0.8 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.8 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.4 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 1 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 69.1 | |
Vatten (g) | 72.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.5 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1.1 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket