Rätter

Pannbiff älg stekt

Pannbiff är en populär maträtt som är gjord av färsk älgkött. Maten steks i en stekpanna för att ge den en krispig yta och en saftig känsla inuti. För att få ut det mesta av smak och näringsvärde är det viktigt att hålla en lagom stekningstid. På sidan Livsmedelsdata finns det mer information om näringsämnen som finns i en pannbiff älg stekt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)113Energi
Energi (kj)475
Protein (g)17.9Makronutrienter
Fett totalt (g)2.6
Kolhydrater, tillg. (g)4.1
Kalcium (mg)31Mineraler
Järn (mg)2.4
Fosfor (mg)171
Selen (µg)7.5
Zink (mg)5.1
Magnesium (mg)21
Folat (µg)9.9
Jod (µg)83.3
Kalium (mg)227
Natrium (mg)686
Salt, NaCl (g)1.7
Vitamin A (RE/µg)27.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)1.91
Vitamin C (mg)0.2
Vitamin D (µg)0.41
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)26.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)2
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.25
Niacin (mg)3.47
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.87
Sockerarter tot. (g)1.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)0.8
Summa mättade fettsyror (g)0.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)69.1
Vatten (g)72.5
Alkohol (g)0
Aska (g)2.5
Avfall (skal, etc)(%)1.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen