Rätter

Pölsa stekt värmd

En maträtt som är populär hos många är tillagad med ingredienser som köttfärs, potatis och grönsaker. Den serveras ofta som en komplett måltid och är ofta uppskattad för sin smak och nyttighet. På Livsmedelsdata kan du läsa om näringsinnehåll och hitta tips på hur du kan förändra rätten för att få ut mer av näringsämnena.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)235Energi
Energi (kj)984
Protein (g)17.5Makronutrienter
Fett totalt (g)14.15
Kolhydrater, tillg. (g)9
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)2.8
Fosfor (mg)80
Selen (µg)2.5
Zink (mg)1.6
Magnesium (mg)15
Folat (µg)4.3
Jod (µg)0.9
Kalium (mg)99
Natrium (mg)501
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)131.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.05
Vitamin B12 (µg)1.07
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)131.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)1.63
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.85
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)3.3
Stearinsyra C18:0 (g)2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)5.6
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)81.4
Vatten (g)56.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen