Rätter

Tomatsås italiensk

Tomatsås är en italiensk klassiker som består av tomat, olivolja och kryddor som vitlök, oregano och basilika. Den kan serveras med pasta, ris, kött och fisk eller som en sås till pizza. Det finns många olika recept för att tillaga tomatsås italiensk, som kan anpassas efter smak och tillgång på ingredienser.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)93Energi
Energi (kj)390
Protein (g)1.1Makronutrienter
Fett totalt (g)7.37
Kolhydrater, tillg. (g)4.9
Kalcium (mg)28Mineraler
Järn (mg)0.6
Fosfor (mg)29
Selen (µg)0.2
Zink (mg)0.2
Magnesium (mg)17
Folat (µg)14.4
Jod (µg)57.7
Kalium (mg)178
Natrium (mg)581
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)45.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.08
Vitamin B12 (µg)0
Vitamin C (mg)6.8
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)544
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.61
Niacinekvivalenter (NE/mg)0.79
Sockerarter tot. (g)4.1Sockerarter
Monosackarider (g)3.2
Disackarider (g)0.9
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)4.3
Summa fleromättade fettsyror (g)2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.4
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)0
Vatten (g)82.8
Alkohol (g)0.13
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)1
Tillsatt socker (g)1
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen