Rätter
Tomatsås italiensk
Tomatsås är en italiensk klassiker som består av tomat, olivolja och kryddor som vitlök, oregano och basilika. Den kan serveras med pasta, ris, kött och fisk eller som en sås till pizza. Det finns många olika recept för att tillaga tomatsås italiensk, som kan anpassas efter smak och tillgång på ingredienser.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 93 | Energi |
Energi (kj) | 390 | |
Protein (g) | 1.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 7.37 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 4.9 | |
Kalcium (mg) | 28 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 29 | |
Selen (µg) | 0.2 | |
Zink (mg) | 0.2 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 14.4 | |
Jod (µg) | 57.7 | |
Kalium (mg) | 178 | |
Natrium (mg) | 581 | |
Salt, NaCl (g) | 1.5 | |
Vitamin A (RE/µg) | 45.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.08 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 6.8 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 2.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 544 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 0.61 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.79 | |
Sockerarter tot. (g) | 4.1 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3.2 | |
Disackarider (g) | 0.9 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.6 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.6 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 82.8 | |
Alkohol (g) | 0.13 | |
Aska (g) | 2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 1 | |
Tillsatt socker (g) | 1 | |
Fritt socker (g) | 2 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket