Rätter
Vol-au-vent m. räkstuvning
Vol-au-vent är en fransk maträtt som består av små fyllda värmehållande pajer. De kan fyllas med olika typer av fyllningar, såsom en räkstuvning som består av morötter, lök, ärtor och räkor. Tillbehör som går att servera till den här rätten är smör, grädde och hollandaisesås.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 253 | Energi |
Energi (kj) | 1058 | |
Protein (g) | 6.3 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 14.45 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 24.1 | |
Kalcium (mg) | 23 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 71 | |
Selen (µg) | 7.9 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 15 | |
Folat (µg) | 9.9 | |
Jod (µg) | 40.8 | |
Kalium (mg) | 78 | |
Natrium (mg) | 546 | |
Salt, NaCl (g) | 1.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 117.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.82 | |
Vitamin C (mg) | 1.6 | |
Vitamin D (µg) | 0.68 | |
Vitamin E (mg) | 2.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 109.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 95 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.03 | |
Niacin (mg) | 0.47 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.64 | |
Sockerarter tot. (g) | 7.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 7.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 6.5 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0.6 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.3 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.8 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.9 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 5 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.8 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 62.4 | |
Vatten (g) | 52.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 11.4 | |
Tillsatt socker (g) | 7 | |
Fritt socker (g) | 7 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket