Rätter

Vol-au-vent m. räkstuvning

Vol-au-vent är en fransk maträtt som består av små fyllda värmehållande pajer. De kan fyllas med olika typer av fyllningar, såsom en räkstuvning som består av morötter, lök, ärtor och räkor. Tillbehör som går att servera till den här rätten är smör, grädde och hollandaisesås.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)253Energi
Energi (kj)1058
Protein (g)6.3Makronutrienter
Fett totalt (g)14.45
Kolhydrater, tillg. (g)24.1
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)71
Selen (µg)7.9
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)15
Folat (µg)9.9
Jod (µg)40.8
Kalium (mg)78
Natrium (mg)546
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)117.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.82
Vitamin C (mg)1.6
Vitamin D (µg)0.68
Vitamin E (mg)2.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)109.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)95
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.03
Niacin (mg)0.47
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.64
Sockerarter tot. (g)7.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)7.5
Summa mättade fettsyror (g)6.5Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.6
Laurinsyra C12:0 (g)0.3
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)3.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.9
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)4.8
Summa fleromättade fettsyror (g)2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.4
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)62.4
Vatten (g)52.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)11.4
Tillsatt socker (g)7
Fritt socker (g)7

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen